Mikä on Parlor kitara?

Mikä on Parlor kitara?

Jos olet aloittelija kitaran soittamisessa tai haluat vain laajentaa kitaravalikoimaasi, Parlor kitara voisi olla sinulle hyvä vaihtoehto. Tämä artikkeli tutkii Parlor kitaran historiaa, ominaisuuksia ja miksi se on niin suosittu tänä päivänä.

1. Parlor kitaran historia

1.1 Alkuperä

Parlor kitara on akustinen kitara, joka kehitettiin 1800-luvulla Yhdysvalloissa. Se oli suunniteltu enemmän kotisoittoon kuin suurelle yleisölle esitettäväksi.

1.2 Suosion kasvu

Parlor kitara tuli suosituksi 1900-luvun alussa bluesin, ragtimen ja countryn soittajien keskuudessa. Se oli myös helpompi kuljettaa kuin suuremmat akustiset kitarat.

1.3 Hiipuminen

Kun suuremmat akustiset kitarat tulivat markkinoille, Parlor kitaran suosio alkoi hiipua. 1950-luvulta 2000-luvun alkuun asti se oli käytännössä unohdettu.

2. Parlor kitaran ominaisuudet

2.1 Koko

Parlor kitara on pienempi kuin useimmat akustiset kitarat. Se on yleensä noin 36 tuumaa pitkä ja 14,5 tuumaa leveä.

2.2 Ääni

Parlor kitara tuottaa äänen, joka on hieman vähemmän voimakas kuin suuremmat akustiset kitarat. Se on kuitenkin lämmin ja pehmeä, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon pehmeämpään musiikkiin.

2.3 Kaula ja otelauta

Parlor kitaran kaula ja otelauta ovat yleensä kapeammat kuin suuremmissa kitaroissa. Tämä tekee siitä helpomman soittaa, jos sinulla on pienet kädet tai aloittelet kitaran soittoa.

🔥 💣 💥  Mitä kitara maksaa?

2.4 Materiaalit

Parlor kitara on yleensä valmistettu puusta. Yläosa voi olla kuusi, kuusi/mahonki, kuusi/vaahtera tai kuusi/ruusupuu. Takana ja sivuilla voi olla mahonkia tai koivua.

3. Parlor kitaran suosio nykypäivänä

3.1 Muusikot

Parlor kitara on yhä suosittu blues- ja fingerstyle-muusikoiden keskuudessa, ja monet modernit muusikot ovat alkaneet käyttää sitä.

3.2 Helppo kuljettaa

Parlor kitara on edelleen suosittu sen helpon kuljetettavuuden takia. Se mahtuu helposti lentokoneen ylälokerikkoon.

3.3 Vintage-trendi

Parlor kitarat ovat myös suosittuja keräilyesineitä. Monet ihmiset ovat löytäneet vanhoja Parlor kitaroita käytettyinä ja kunnostaneet ne uudelleen käyttöön.

3.4 Soittotuntuma

Parlor kitaran pienempi koko ja kaulan leveys tarjoavat myös erilaisen soittotuntuman kuin suuremmat kitarat. Monet soittajat pitävät siitä, miten se tuntuu käsissä.

4. Miksi valita Parlor kitara?

4.1 Helppo soittaa

Parlor kitara on yleensä helpompi soittaa kuin suuremmat kitarat, ja se voi olla hyvä valinta aloittelijoille tai niille, joilla on pienet kädet.

4.2 Sopii erilaisiin musiikkityyleihin

Parlor kitara tuottaa pehmeämmän äänen kuin suuremmat kitarat, joka sopii hyvin blues- ja fingerstyle-musiikkiin. Se voi myös olla hyvä vaihtoehto pehmeämpään musiikkiin, kuten folk- ja country-musiikkiin.

4.3 Helppo kuljettaa

Parlor kitara on helppo kuljettaa lentokoneessa tai autossa, mikä tekee siitä hyvän vaihtoehdon matkakitaraksi.

5. Lopuksi

Parlor kitara on monipuolinen vaihtoehto, joka sopii hyvin monille soittajille. Se on pieni ja helpompi soittaa kuin suuremmat kitarat, ja se tuottaa pehmeän ja lämpimän äänen, joka sopii hyvin blues-, fingerstyle- ja pehmeämpään musiikkiin. Jos olet aloittelija tai haluat laajentaa kitaravalikoimaasi, Parlor kitara voisi olla hyvä valinta.

6. Usein kysytyt kysymykset

6.1 Mistä löydän Parlor kitaran?

Voit löytää Parlor kitaran musiikkikaupoista, verkkokaupoista tai käytettynä.

🔥 💣 💥  Mistä aloittaa kitaran soitto? - Opas aloittelijoille

6.2 Miten valitsen oikean kokoisen Parlor kitaran?

Parlor kitaran koko on yleensä noin 36 tuumaa pitkä ja 14,5 tuumaa leveä. Suosittelemme, että käyt kokeilemassa erikokoisia kitaroita, jotta löydät sinulle sopivan koon.

6.3 Kuinka kauan Parlor kitara kestää?

Parlor kitara kestää yleensä kauan, jos sitä käsitellään oikein ja sitä huolletaan säännöllisesti.

6.4 Miten pidän Parlor kitaran hyvässä kunnossa?

Pidä Parlor kitara puhtaana ja kuivana, ja säilytä sitä kitarakotelossa tai -telineess

6.5 Onko Parlor kitara hyvä valinta aloittelijalle?

Kyllä, Parlor kitara voi olla hyvä valinta aloittelijoille, sillä se on yleensä helpompi soittaa kuin suuremmat kitarat ja se sopii moniin musiikkityyleihin.

Päätös

Parlor kitara on ainutlaatuinen vaihtoehto, joka sopii monille soittajille. Se tarjoaa pehmeän ja lämpimän äänen, joka sopii hyvin blues-, fingerstyle- ja pehmeämpään musiikkiin. Lisäksi sen pienempi koko tekee siitä helpon kuljettaa ja se voi olla hyvä valinta aloittelijoille tai niille, joilla on pienet kädet. Jos etsit uutta kitaravaihtoehtoa, harkitse Parlor kitaraa.

Arvioi artikkeli
Add a comment

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Mikä on Parlor kitara?
Voiko vanhana oppia soittamaan?
Voiko vanhana oppia soittamaan?