Onko kitaransoitto vaikeaa? Opas aloittelijoille

Onko kitaransoitto vaikeaa?

Kitaransoitto on yksi suosituimmista harrastuksista maailmassa. Monet aloittelevat soittamaan kitaraa joko oman mielenkiintonsa vuoksi tai koska haluavat tulla paremmiksi lauluntekijöiksi tai esiintyjiksi. Monille ihmisille kitaransoitto voi tuntua aluksi erittäin vaikealta, mutta kun perusteet ovat hallussa, soiton oppiminen on yllättävän helppoa. Tässä oppaassa käymme läpi kitaransoiton perusteet ja annamme vinkkejä aloittelijoille, jotta he voivat oppia soittamaan kitaraa helposti ja nopeasti.

Sisällysluettelo

 1. Johdanto
 2. Kitaransoiton perusteet
  1. Kitaraan tutustuminen
  2. Oikean käden tekniikka
  3. Vasemman käden tekniikka
 3. Soiton oppiminen
  1. Helppoja sointuja
  2. Kappaleen oppiminen
  3. Tunnin pitäminen
 4. Tarvittavat välineet
  1. Kitara
  2. Plektra
  3. Viritin
  4. Capo
 5. Kitaransoiton edut
 6. Loppusanat
 7. Usein kysytyt kysymykset

1. Johdanto

Kitaransoitto on monien mielestä yksi kauneimmista ja monipuolisimmista taidemuodoista. Kitaransoittajia on ollut maailmassa jo kauan, ja tänä päivänä yhä useammat haluavat oppia soittamaan tätä kaunista soitinta. Kitaransoitto onkin yksi suosituimmista harrastuksista maailmassa.

2. Kitaransoiton perusteet

Ennen kuin aloitat soittamisen, on tärkeää ymmärtää kitaraan liittyviä perusasioita.

2.1 Kitaraan tutustuminen

Ennen kuin voit aloittaa soittamisen, sinun on tutustuttava kitaraan. Kitara koostuu rungosta, kielestä, otelaudasta ja kuusiokulmaisista nauhoista. Otelauta on nauhojen yläpuolella ja sen tehtävänä on helpottaa sormien paikkojen löytämistä.

🔥 💣 💥  Mistä kitara?

2.2 Oikean käden tekniikka

Oikean käden tekniikka on erittäin tärkeä kitaransoitossa. Käytä peukaloa ja etusormea tai peukaloa ja kolmea sormea, kun soitat kitaraa. Käytä peukaloa basson soittamiseen ja muita sormia korkeiden äänien soittamiseen.

2.3 Vasemman käden tekniikka

Vasemman käden tekniikka on myös tärkeä kitaransoitossa. Kun soitat kitaralla, sinun on painettava sormiasi nauhojen päälle. Paina sormiasi napakasti, mutta älä paina liian kovaa, jotta ääni ei katkea. Käytä kaikkia sormiasi, ei vain yhtä tai kahta.

3. Soiton oppiminen

Kitaransoiton oppiminen vie aikaa ja vaatii kärsivällisyyttä. Tärkeintä on aloittaa yksinkertaisista asioista ja vähitellen edetä vaikeampiin.

3.1 Helppoja sointuja

Aloita soittaminen helppojen sointujen avulla, kuten C, G, D ja E. Nämä soinnut ovat yksinkertaisia ja helppoja oppia, ja ne auttavat sinua ymmärtämään kitaraa ja sen sointuja paremmin.

3.2 Kappaleen oppiminen

Kun olet oppinut perussoinnut, voit aloittaa kappaleiden opiskelun. Aloita yksinkertaisilla kappaleilla, jotka sisältävät vain muutamia sointuja. Kun olet oppinut perussoinnut, voit opiskella monimutkaisempia kappaleita.

3.3 Tunnin pitäminen

Jos haluat oppia soittamaan kitaralla nopeasti ja tehokkaasti, harkitse yksityistunteja. Opettaja voi auttaa sinua oppimaan soittamisen perusteet ja antaa sinulle vinkkejä, jotka auttavat sinua kehittymään nopeasti.

4. Tarvittavat välineet

Kitaransoittoon tarvitset joitakin perusvälineitä, jotka auttavat sinua soittamisessa.

4.1 Kitara

Ensinnäkin tarvitset kitaraa. Aloittelijoiden kannattaa hankkia akustinen kitara, koska se on helpompi oppia ja sen voi ottaa mukaan minne tahansa. Valitse kitara, joka tuntuu hyvältä ja on sinulle sopivan kokoinen.

4.2 Plektra

Plektra on pieni muovinen tai metallinen levy, jota käytetään kielten soittamiseen. Se auttaa sinua soittamaan nopeammin ja tarkemmin.

4.3 Viritin

Kitaran virittäminen on tärkeää, jotta se kuulostaa hyvältä. Viritin auttaa sinua säätämään kitaran oikeaan sävelkorkeuteen.

🔥 💣 💥  Missä voi myydä kitaran?

4.4 Capo

Capo on pieni metallinen laite, joka asetetaan kitaran otelaudan yli. Se auttaa sinua soittamaan kappaleita eri sävellajeissa ja helpottaa soittamista.

5. Kitaransoiton edut

Kitaransoitto on erittäin hyödyllinen harrastus, joka tarjoaa monia etuja.

 • Kitaransoitto auttaa parantamaan keskittymiskykyä ja kärsivällisyyttä.
 • Se auttaa kehittämään motorisia taitoja ja koordinaatiota.
 • Kitaransoitto auttaa parantamaan luovuutta ja mielikuvitusta.
 • Se tarjoaa mahdollisuuden oppia uutta musiikkia ja kehittää musikaalisia taitoja.
 • Kitaransoitto voi auttaa lievittämään stressiä ja ahdistusta.

6. Loppusanat

Kitaransoitto voi tuntua aluksi haastavalta, mutta kun perusasiat ovat hallussa, se voi olla erittäin palkitsevaa ja hauskaa. Muista aloittaa yksinkertaisista asioista ja vähitellen edetä vaikeampiin. Harkitse myös yksityistunteja, jos haluat kehittyä nopeasti.

7. Usein kysytyt kysymykset

1. Kuinka kauan kestää oppia soittamaan kitaraa?

Oppimisen nopeus vaihtelee henkilöstä toiseen. Jotkut oppivat nopeammin kuin toiset. Kitaransoiton perusteiden oppiminen vie yleensä muutaman viikon tai kuukauden.

2. Tarvitseeko minun osata lukea nuotteja oppiakseni soittamaan kitaraa?

Ei tarvitse. Monet kitaransoiton oppilaat eivät osaa lukea nuotteja. Sen sijaan he käyttävät tabulatuureja tai katsovat videoita oppiakseen soittamista.

3. Minkä tyyppinen kitara sopii aloittelijalle?

Aloittelijoiden kannattaa hankkia akustinen kitara, koska se on helpompi oppia ja sen voi ottaa mukaan minne tahansa.

4. Voinko oppia soittamaan kitaraa ilman opettajaa?

Kyllä voit. On olemassa monia ilmaisia verkkoresursseja, jotka auttavat sinua oppimaan soittamisen perusteet.

5. Mistä löydän hyviä kappaleita aloittelijoille?

On olemassa monia hyviä kappaleita, jotka ovat helppoja aloittelijoille. Voit löytää niitä esimerkiksi YouTube-videoiden tai kitaransoiton verkkosivustojen kautta.

Arvioi artikkeli
Add a comment

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!:

Onko kitaransoitto vaikeaa? Opas aloittelijoille
Miten ääni syntyy akustisessa kitarassa?
Miten ääni syntyy akustisessa kitarassa?